HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Megjelent az Artec Studio 13

ferenck 2018.09.12. 08:30

Megjelent a csúcsminőségű kézi 3D szkennereiről (Eva, Leo, Space Spider) ismert Artec 3D új szoftvere az Artec Studio 13, amely az adatokat a korábbiaknál gyorsabban és nagyobb felbontásban előállító, editáló és feldolgozó, röntgen (X-Ray) móddal is rendelkező legújabb változata. Utóbbi mód azért nagyon hasznos, mert feldolgozás előtt a nyers szkennelési adatok potenciálisan problémás részeit is át tudja vizsgálni.

„A felhasználó képzettségi szintjétől függetlenül, az X-Ray módtól az új algoritmusokig és egy fejlett globális regisztrációs eszközig, az összes új funkcióval áramvonalasítottabb és kevésbé időigényes lett a nagy vagy részletgazdag tárgyak szkennelése” – nyilatkozta a 2007-ben alapított Artec 3D-t vezető Artyom Yukhin.

3dnyomtatas_artec_1.jpg

A szoftver feldolgozókapacitásáról mindent elárul, hogy például 500 millió poligonos adatsorral gond nélkül elboldogul. A brutálisan gyors GRT (Global Registration Tool) segítségével a szkennelési feltételektől függetlenül 250 százalékkal több tárgytípust össze tud gyűjteni.

A 3D adatok feldolgozását már a szoftver korábbi változata automatizálta, a mostanival pedig még egyszerűbbé vált a teljes 3D szkennelési folyamat.

3dnyomtatas_artec0.jpg

Jelzi, hogy a szkenner mikor van optimális távolságra a tárgytól, mikor lehet az objektumot geometriája teljességében „letapogatni” – ha az adatok pirosban jelennek meg, akkor túl közel, ha kékben, akkor túl távol, ha zöldben, akkor a helyes pozícióban vannak.

A 3D modell legjobb minősége a plusz figyelemre érdemes részeket automatikusan átvizsgáló hibaszabályozóval (Max Error Mode) érhető el.

A legegyedibb új funkció, az X-Ray Mode a nyers szkennelési adatokat a tárgy körüli „zaj” törlése közben félig áttetszővé teszi, hogy a felhasználó lássa a kívánt adatokat. A minőség így azonnal kiértékelhető, és nincs szükség további feldolgozásra, míg a user rögtön észleli a hiányosságot, lyukakat vagy bármilyen hibát.

A szoftverbe a számítógép specifikációit automatikusan észlelő „intelligens” 3D renderelési funkciót is integráltak. Az eredmény: a komputer kevesebb RAM-ot használ, és bármilyen 3D modellből könnyen készíthető DFX, egy CAD adatfájl-formátum.

Az Artec Studio 13 a cég összes mélységi és kézi 3D szkennerét támogatja.

Címkék: szoftver 3D szkenner FreeDee Artec

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7314235305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása