HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az MIT megismétli 11 hetes online additívgyártás-képzését

ferenck 2018.09.07. 08:30

Általános iskoláktól egyetemekig, a 3D nyomtatás az oktatás egyre integránsabb része. Szakmai képzések és továbbképzések (amelyekben a FreeDee kulcsszerepet játszik Magyarországon) mellett ma már speciális területeken is indítanak tréningeket stb.

Most a világ egyik legnevesebb felsőoktatási intézménye indít újra egy 2018-as képzést.  

A gépészmérnök A. John Hart docens ugyanis „Additív gyártás innovatív tervezéshez és termeléshez” címen online tanfolyamot vezényelt le idén tavasszal. Az egyetem Gyártás és Termelékenység Laboratóriumát (LMP) vezető Hart gyors FFF technológián és cellulózból készült antibakteriális nyomtatószálon (filament) dolgozott korábban.

3dnyomtatas_mit0.jpg

A sikeren felbuzdulva, az MIT (Massachusetts Institute of Technology) 11 hetes képzését október 1-től megismétlik, 1950 dollár a részvételi díj. (Az MIT-n egyébként a 4D nyomtatást feltaláló Skylar Tibbits laboratóriuma az elsőszámú 3DP referencia.)

Az additív tervezés (DfAM, Design for Additive Manufacturing) képességének elnyerését célzó tanfolyam anyaga az autógyártásra, a légjármű-iparra és az orvosi technológiákra alkalmazható, eleve úgy tervezték, hogy szakembereket készítsenek fel 3D nyomtatási folyamatok bevezetésére munkakörnyezetükben.

A szerteágazó és egyedi esetekre is alkalmazható DfAM koncepció a különböző additív gyártófolyamatok, felhasznált anyagok és változatos szoftverplatformok megértésén alapul.

A résztvevőknek vezeték nélküli együttműködésre összpontosítva tanítják meg „haladó” CAD-platformok, például az Onshape kezelését, akárcsak a pehelykönnyű alkatrészek gyártásában fontos szerepet játszó generatív tervezést, de a nyomtatóanyagokkal, polimerek, fémek és kompozitok sajátosságaival, alkalmazásaikkal szintén megismerkedhetnek.

Mindezek ismeretében jobban átlátják, hogy a technológia milyen értékeket teremt, printelt és hagyományos eljárással készült alkatrészek összehasonlító vizsgálatával pedig tudni fogják, mikor célszerű és anyagilag is kifizetődő a 3DP használata.

Hart mellett a Gépészmérnöki Tanszék öt másik oktatója, alkalmanként pedig a Villamosmérnöki és Számítástudományi, illetve a Menedzsment és Fémgyártás tanszékek tanárai is részt vesznek a szakmai bizonyítványt adó képzésben.

Címkék: oktatás MIT FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1514181207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása