HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Printelt földgömbbel és kiterjesztett valóság appal élvezetesebb a földrajztanulás

ferenck 2018.05.31. 08:30

Az AstroReality a Hold nyomtatott 3D modellje, a LUNAR és az azt kiegészítő kiterjesztett valóság (Augmented Reality, AR) alkalmazás után most a közösségi finanszírozó (crowdfunding) Kickstarteren gyűjt anyagi támogatást a Föld-projekthez. (A megcélzott 30 ezer dollárt már bőven túlteljesítették, 80 ezer felett járnak, és bő 5 hetük maradt a folytatásra – július 7-ig.)

A gyerekeknek és felnőtteknek, szakértőknek és kezdőknek, technológia-imádóknak és geológusoknak egyaránt szóló EARTH nyomtatott földgömb, az AR app pedig a bolygó történetének jobb megismerésében segíti a felhasználót, jeleníti meg kérés szerint csak a legalapvetőbb vagy sokkal komplexebb információkat.

3dnyomtatas_foldrajz.jpg

Őskontinensről, földrészek szétválásáról, lassú folyamatokról tudunk meg rengeteget. Csak visszatekintve látványosak, pedig a dinoszauruszok tömeges kipusztulását, gyors időjárás-változásokat és más természeti katasztrófákat leszámítva, a Föld történetét elsősorban ezek az emberi léptékkel irdatlan időkig tartó „láthatatlan” folyamatok határozzák meg.

A felhasználó okostelefonját a földgömb felé tartja, és évszázadokkal korábbi meteoroktól kezdve régi időjárási stb. mintázatokig rengeteg izgalmas dolgot megcsodálhat. Az idővonal funkció a történeti változások nyomon követését teszi lehetővé.

3dnyomtatas_foldrajz0.jpg

A legtöbb mai IT-fejlesztéshez hasonlóan, az okos földgömbből sem maradt ki a mesterséges intelligencia. A Gaea nevű MI asszisztens főként tényeket, számokat firtató kérdésekre válaszol. A topikokat hét kategóriába szedték: állatok, növények, geológia, környezet, ember, időjárás.

„A változás fogalmát akartuk hangsúlyozni. Az EARTH a Google Earth-höz hasonló alapinformációkat ad, a Föld történetén keresztüli változás aspektusa, vándorlási mintázatok, felhők kialakulása, széndioxid-szintek stb. a legfontosabb különbség” – magyarázza Joanne Dai társalapító.

Dai szerint a modell iskolák, könyvtárak és kutatólaboratóriumok számára is tökéletes. 3D nyomtatást és kézi festést azért használtak, hogy még művészibb legyen, és így például a tanítás/tanulás is élvezetesebb.

Az AstroReality speciális modelleket is kínál a Kickstarteren keresztül. A Téli Föld neve mindent elárul, a Forróság-hullám Földé úgyszintén; mindkettőt a speciális időjárási viszonyoknak megfelelően festették.

Létezik vegetáció nélküli Apokalipszis Föld is…

Címkék: oktatás geológia Kickstarter kibővített valóság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9514011284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása