HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatóközpont nyílt Hannoverben

ferenck 2017.11.02. 08:30

Egy technológia elterjedését általában több tény, tényekből kikerekedő trendek szemléltetik a legmarkánsabban: a laborok és a szakemberek világa után megjelenik a fogyasztói szférában, szaporodnak az egyre szélesebb körben használt alkalmazások, a területre szakosodott intézmények sora nyitja meg kapuit szerte a nagyvilágon.

Utóbbira az elmúlt néhány hónapban is bőven akadt példa, most éppen az északnyugat-németországi Hannoverben nyílt meg a Niedersachsen ADDITIV központ. Az államilag, Alsó-Szászország kormánya által 1,2 millió euróval támogatott intézmény a kutatásfejlesztésre és a technológiatranszferre fog összpontosítani, és a régió gyártóiparának radikális megváltoztatását, valamint azt várják tőle, hogy a szükséges források birtokában, az alsó-szászországi vállalatok úttörő szerepet töltsenek be a német additív gyártásban.

3dnyomtatas_hannover0.jpg

„Az ipar 4.0 korában az additív folyamatok, mint a 3D nyomtatás a gyártótechnológia jövőjét jelentik. Meg akarjuk erősíteni Alsó-Szászország középosztályát és biztosítani kívánjuk, hogy a helyi cégek hasznosítsák a 3D nyomtatást. Sokkal versenyképesebbek lesznek, ha a műanyagból vagy fémből gyártott alkatrészek nemcsak fröccsöntéssel vagy más hagyományosabb megmunkálási módszerrel, hanem printeléssel is készülnek. Egyre nagyobb mennyiségekről van szó, és a központ jóvoltából meg lehet határozni a legalkalmasabb időpontot és technológiát” – nyilatkozta a megnyitón Olaf Lies, alsó-szász gazdasági miniszter.

Lies szavaiból egyértelműen kiderül, hogy a központtal meg akarják valósítani a 3D nyomtatás használatát a szériagyártásban. A partnercégek és intézmények listája szintén ezt látszik igazolni: Integrált Gyártás Hannoveri Intézete, Deutsche Messe Technology Academy, LZH Lézerakadémia stb.

3snyomtatas_hannover.jpg

A központ stratégiájának alapja, hogy a 3D nyomtatás termékek egyéni ízlés szerinti kidolgozásával, személyre szabásával és tömegcikk-árukkal forradalmasítja a gyártást. Viszont, ha ezek a termékek nem számítanak többé luxuscikknek, megváltozik a fogyasztói hozzáállás is – a tömegesen termelt cuccok már nem elégítik ki a konzumer piacot. Cégeknek ezért életbevágó, hogy észrevegyék az attitűdváltást, és az új technológiák gyártásba integrálásával a központ pont ebben akar segíteni kis- és középvállalatoknak.

Különféle programokat kínálnak: szakértők vezetnek be a 3DP alapjaiba, rendszerek próbálhatók ki, workshopokon mutatják be és hasonlítják össze a különböző technikákat, és természetesen oktatási projektek, továbbképzések is indulnak. Kutatásaikban anyagok (rozsdamentes acél, alumíniumötvözetek, poliamidok, magnézium stb.) nyomtathatóságát, a 3DP hagyományosabb gyártófolyamatokkal való integrálásának lehetőségeit vizsgálják.

Címkék: trendek oktatás alkalmazások ipar nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák additív gyártás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2113137900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása