HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új 3D nyomtatógyár Németországban

ferenck 2017.10.13. 08:30

A 2015. december 31. adatok alapján 2365 lakosú bajor település, Lupburg az FIT AG, a német additív gyártás egyik meghatározó szereplőjének székhelye. A szakterületen több mint húszéves gyakorlattal rendelkező, ügyfeleinek szerteágazó megoldásokat és technikákat kínáló cég olyan nagyágyúkkal dolgozott együtt az ipari 3D nyomtatás meghonosításában, mint például a Caterpillar építőipari óriás.

Az FIT AG lehetőségei tovább bővülnek, ugyanis nemrég öt EOS M400-4 ipari fémnyomtatót vásároltak. Az EOS-gépekkel nemcsak az alkatrészgyártást kívánják növelni – az autó- és motoriparba, légi jármű-szektorba és az egészségügybe segítenek be –, hanem a 3DP-gyártó EOS-szal is stratégiai jelentőségű beszállítóként számítanak. A két vállalat egyébként is bő két évtizede dolgozik együtt.

3dnyomtatas_gyar.jpg

A printereket a sorozatgyártásra szánt 4200 négyzetméter alapterületű és a tervek szerint valamikor 2017 végén nyíló üzemben állítják munkába. Az új létesítmény a cég második additív gyártóüzeme lesz, az első, az FIT Factory 2016 áprilisában nyílt.

A kiváló nyomatok mellett elsősorban a gépek munkafolyamatba történő zökkenőmentes integrálását és minőségi garanciát adó nyílt interfészek miatt döntöttek újgenerációs EOS-printerek mellett, amelyekkel nagy lépést tesznek alkatrészek ipari léptékű 3D nyomtatása, gyártása felé – magyarázza Carl Fruth vezérigazgató.

3dnyomtatas_gyar0.jpg

A rendszerek egy helyett négy lézerrel végzik a fémpor pontos szinterezését. Ez a tény és a 400x400x400 milliméteres nyomtatási térfogat teszi lehetővé az egylézeres printereknél jóval nagyobb termelékenységi rátát, az ipari szintű gyártást. Az öt printerrel más szempontból is bővítik a palettát: többféle anyagot akarnak az üzemben feldolgozni. A korábbi polimer-részek mellett az EOS M400-4 jóvoltából most már fémet is nyomtatnak.

Az FIT AG másfelé is terjeszkedik. Idén márciusban vásárolta fel a berlini GEFFERTEC startupot azzal a céllal, hogy tevékenységükbe integrálják az utóbbi additív hegesztési folyamatát (3DMP).

Az ívhegesztést CAD-adatokkal és fémhuzallal összekombináló 3DMP-vel rétegről rétegre dolgozhatók ki komplex alkatrészek.

Címkék: ipar polimer EOS fémnyomtatás fémpor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8912957543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása