HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nemzeti 3DP tréningprogram az Egyesült Államokban

ferenck 2017.10.10. 08:30

A 3D nyomtatással foglalkozó Lanterman Csoport összeállt az America Makes-szel, hogy az iparág és a kormányzat által is hitelesített 3DP tréningprogrammal járuljon hozzá a szakterület gyors fejlődéséhez.

A 2012 augusztusában Nemzeti Additív Gyártás Innováció Intézet néven alakult, amerikai gyártókkal, ipari és felsőoktatási szereplőkkel, kormányzati és civil szervezetekkel kapcsolatban álló America Makes célja, hogy az Egyesült Államok még versenyképesebb legyen a 3D nyomtatásban, a technológia lépjen ki ipari keretei közül, jusson el az otthonokba.

A Chagrin Falls (Ohio) székhelyű Lanterman Csoport szervezeteket kíván támogatni 3DP megoldásokkal, stratégiai javaslatokkal, hogy a szakterületi újítások minél előbb konkrét alkalmazásokká váljanak. Piackutatást, technológiák feltérképezését, tervezőszolgáltatásokat és tréningeket kínálnak.

3dnyomtatas_academi0.jpg

Anthony Hughes, a csoport alapítója és egyben elkötelezett 3DP promóter kezdeményezésére dolgozták ki az ACADEMI (Advanced Curriculum in Additive Design, Engineering, and Manufacturing Innovation) tréningprogramot, az Egyesült Államok első olyan hitelesített oktatóprogramját, amely a 3D nyomtatás teljes folyamatát lefedi. Hughes bizakodik, hogy az ACADEMI tanterv cégek és szervezet számára egyaránt lehetővé teszi a 3DP technikákkal kivitelezett termékfejlesztés és gyártás optimalizálását.

„A gyártószektor most születik újjá. Másként kell gondolkoznunk az ismeretek átadásáról, mert alkatrészek 3D nyomtatása sokkal bonyolultabb annál, hogy a dolgozók csak egyetlen adottságot sajátítsanak el. Jóval nagyobb a tervezői szabadság, ne úgy tekintsünk termékekre és részekre, mint eddig, azaz hogy egyformán kell kinézniük” – nyilatkozta a technológia legnagyobb előnyét a tervezési újításokban látó Hughes.

3dnyomtatas_academi.jpeg

Az új tréningprogrammal elsőként az iparág és a kormányzat innovatív személyeit akarják mélyebben megismertetni az additív technológiákkal, hogy aztán speciális alkalmazásokban (is) hasznosítsák ismereteiket. Eleve „alkalmazásközpontú” megközelítésről beszélnek.

„Valódi, ipari alkalmazással kapcsolatos probléma megfogalmazásával kezdjük, majd eljutunk a tanultakat való világbeli környezetben bemutató és hitelesítő projektig” – jelentette ki Rob Gorham, az America Makes ügyvezető igazgatója.

A programot eddig az USA Védelmi Minisztériumában és a Légierőnél alkalmazták és mindkét szervezet a 3D fémnyomtatás előnyeit igyekezett kihasználni.

Hughes elmagyarázta, hogy az első leckék főként fémnyomtatással foglalkoznak, de természetesen polimerekre és kompozitokra is kitérnek a későbbiekben, és nemcsak technikusokra, hanem vállalatvezetőkre és menedzsmentre is számítanak.

Címkék: oktatás ipar polimer fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5612942653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása