HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A jövő 3D gyártását szponzorálja a DARPA

ferenck 2017.05.10. 08:30

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege, a Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége, a valaha ARPA, most DARPA nevet viselő, évi 3,2 milliárd dolláros költségvetéssel dolgozó szervezet általában rövidtávú, 2-4 éves kutatásokra összpontosít. A rövidtáv azonban soha nem akadályozta abban, hogy történelmi jelentőségű fejlesztéseknél bábáskodjon, szponzorálja azokat. Ilyen volt az internet-ős ARPANET, a Berkeley UNIX (BSD) valamint a TCP/IP protokoll, szűkebb katonaszakmai vonalon pedig az F–117 Nighthawk típusú lopakodó vadászbombázó, és a B–2-es lopakodó bombázó.

Az ügynökség nemrég szemelte ki a Xeroxhoz tartozó PARC vállalatot, hogy dolgozza ki a FIELDS (Fabricating with Interoperable Engineering, pLanning, Design, and analysiS) nevű új számítási paradigmát, amelyet aztán tervezéshez és fejlett gyártóeljárásokhoz, például az additív technológiák és a megmunkálás kombinációjához használnának. Anyagszerkezeteket, mértani tervek összetettségét és modern gyártófolyamatokat, például a 3D nyomtatást elemző eszközöket hoznának létre. A PARC szerint a projekt komoly hatással lesz a számítógéppel támogatott tervezésre (CAD) és mérnöki tevékenységekre, valamint komplex mérnöki rendszerekre is.

darpa_2.jpg

Mind a hagyományos, mind a modern gyártási folyamatokban diszruptív hatással akarnak lenni a részek, az összeszerelés és a rendszer megtervezésére. Saigopal Nelaturi, a PARC kutatásmenedzsere elmondta, hogy modellező, tervező, szintézis és teljesítményelemző újításokkal kívánják elősegíteni az egyre kötetlenebb, megszorításmentes, soha nem látott mértani és anyag-komplexitással dolgozó gyártást. Lényegében terveket automatikusan generáló rendszert hoznak létre. Ezek a tervek válogatott paramétereken alapulnak, termékek jobb teljesítményét eredményezik, és hamarabb eljutnak a piacra. Mindez a jelenlegi CAD-szoftverek korlátainak meghaladását is jelenti.

A gyártófolyamatok egyike az additív lesz, különös tekintettel a fémnyomtatásra és a megmunkálásra. A FIELDS keretében arra is törekednek, hogy a tervező különféle területek számítási és gyakorlati szakértelmét integrálja. Jelenleg ez komoly problémát okoz a termékek életciklusát kezelő rendszereknek. A PARC digitális gyártás portfoliója pontosan ezekért a ritka mérnöki adottságokért különleges.

A PARC kutatói az Oregoni Állami Egyetemmel (OSU) és a wisconsini automatizáló szoftvercég Intacts Solutions-szal dolgoznak majd együtt a FIELDS projekten.

Címkék: jövő anyagtudomány innovátorok CAD nyomtatótechnológiák additív gyártás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3012459699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása