HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Adatbányász szoftver segít a 3D nyomtatás optimalizálásában

ferenck 2017.02.16. 08:30

Adatbázis ipari nyomtatókhoz és nyomtatóanyagokhoz

Többszáz ipari 3D nyomtató és azokkal kompatibilis anyag található a piacon. Hetente jelennek meg újabb termékek, gépek, nyomtatószálak és porok, és a folyamatosan változó közegben egyre nehezebb rátalálni a legjobb gyártómegoldásokra.

Rengeteget segíthet a több mint 550 printerről és 700-nál több matériáról bőséges információval rendelkező, azok különféle kategóriák (név, gyártó, hőtani, fizikai tulajdonságok, minősítések, tesztek stb.) szerinti keresését biztosító Senvol kategóriájában a világ legátfogóbb és legáttekinthetőbb adatbázisa. 3D nyomtatóanyagok Google-kutakodásánál ugyan lényegesen több találatot kapunk, viszont sok az ismétlődés, az irreleváns információ, ráadásul irdatlan hosszú listán kell átrágni magunkat.

Granta Design: keresés az ipari 3D nyomtatás világában

A brit – cambridge-i – „anyaginformáció szakértő” Granta Design tavaly májusban jelentette be, hogy a maguk kategóriájában szintén világvezető szoftverein (GRANTA MI, CES Selector) keresztül is hozzáférhető a new yorki cég adatbázisa, és az integrációval gyártó-, kutató- és fejlesztőcsapatok könnyebben megtalálják és azonosítják a munkájukhoz optimális gépeket, anyagokat. Tulajdonságok, típus és kompatibilitás összehasonlítása után választhatják ki a legjobbakat.

Az additív gyártás (AM) kulcsparaméterei közé tartozó ismételhetőség és reprodukálhatóság garantálásához szintén fontos a nyomtatási folyamat paramétereinek, a folyamat anyagokra való hatásának alapos ismerete. Ezen a téren is komoly segítséget nyújthat a GRANTA MI: Additive Manufacturing szoftvercsomag nemrég felturbózott változata. A programmal a korábbinál hatékonyabban elemezhetők, elemzés után pedig alkalmazhatók anyagok alkatrészek stb. gyártására. A felhasználó kísérletekkel és szimulációk során gyűjtött adatokat vethet össze egymással, és hozhat számokkal bőségesen alátámasztott, megalapozott döntést.

3dnyomtatas_szoftver.jpg

A GRANTA MI anyaginformáció-kezelőrendszerre épülő MI: Additive Manufacturing segítségével a felhasználó teljes képet alkothat anyagokról (porokról), nyomtatási területről, gépparaméterekről, alkatrészekről, tesztekről. Gyors webes interfészen böngészhet, az adatokat egységesítheti, az eredményeket megoszthatja munkatársai között.

Gyártófolyamatok optimalizálása

Az MI: Mat Analizer az információ grafikai elemzésével, feltérképezésével, kapcsolódások kimutatásával segít. Anyagtulajdonságok és additív gyártófolyamatok kapcsolatait vizualizálja, könnyebbé teszi megértésüket. Az információk remekül használhatók folyamatparaméterek ideális eredményt célzó módosítására.

A csomag sok fémnyomtatóval, például az EOS, az Arcam és a Renishaw gépeivel integrálható, és természetesen a Senvol adatbázishoz is hozzáférhetünk.

A cég aktívan részt vesz AM ipari szabványok fejlesztésében, a rendszert folyamatosan frissíti, hogy az adatokat a szabványoknak megfelelően, jövőbeli minősítések és tanúsítványoknak kiadására alkalmas módon kezelje és összesítse, de ha úgy konfigurálják, képes automatizált minősítést is generálni.

Címkék: kereső szoftver ipar fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2012263992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása