HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

IKEA-székek 3D kötéssel

ferenck 2016.12.21. 11:30

Az IKEA februárban piacra kerülő PS 2017 kollekciója 21 tervező 60 új terméke. Mindegyik alkotó újrahasznosítható anyagokból, többrendeltetésű darabokból és új gyártótechnikákból indult ki.

A legkülönlegesebb modell – két kifejezetten kényelmesnek tűnő karosszék – Sarah Fager munkája. Részben 3D kötéssel készítette, ami ugyan nem új gyártási módszer, viszont nagyon kevesen használták eddig. Legismertebb példája a Nike (nyomtatott talpas) Flyknit cipői.

ikea_2.jpg

Fager a székek puha hátrészét, a hálót dolgozta ki a technikával: a digitális tervet a fonalat rétegről rétegre haladva kötő automatizált géppel kivitelezte.

„Jó ideje foglalkoztat a 3D kötés. Láttuk, milyen jól mutatnak az így készült cipők, és mivel teljesen automatizált, a kötőgép pedig könnyen kezelhető, intelligens technológiáról van szó” – nyilatkozta a kicsi lakóterekben, kényelem feláldozása nélküli könnyű és kompakt darabokban gondolkozó tervező.

Az IKEA szerint a kötött anyag nagyon tartós, évek múlva sem lesz gond vele.

Címkék: bútor Ikea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7512062691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása