HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtassunk amerikai elnökválasztást!

ferenck 2016.11.02. 07:30

Nem egész egy hét, és az Egyesült Államok új elnököt stb. választ. A választási rendszert sok felnőttnek is bonyolult, frusztráló áttekinteni. Képzeljük akkor el a fiatal diákokat, gyerekeket, akik próbálják értelmezni, hogy mi az a billegő állam, melyik kék, melyik piros és így tovább. Valószínűleg az lenne a legjobb, ha tanárok és szülők mindenhol alaposan tanulmányoznák Chris Krueger chicagói maker nyomtatott választási térképét.

elnokv.jpg

A történelmi információkat tartalmazó, a lakosság lélekszámát figyelembe vevő, érintésreagens és személyre szabható térkép fájljai letölthetők a Thingiverse-ről. Egyelőre két térképről van szó: az egyik 1800-as, a másik 2012-es adatokat tartalmaz. Aktuális információkkal kiegészíthetők, manuálisan módosíthatók, az évszám is beállítható.

A taktilis 3D infografika komoly segédeszköz lehet gyerekeknek elmagyarázni, hogyan is működik az USA demokratikus rendszere, miként változott egy-egy állam politikai beállítottsága.

elnokv0.jpg

Az Airwolf 3D cég – nem véletlenül Electoral Madness (választási őrület) című – tananyagot is dolgozott ki a térkép köré videókkal, olvasnivalókkal. Javaslatuk, hogy még a választás előtt nyomtassák ki a diákok, utána pedig hasonlítsák össze a tényleges eredményekkel. A közeli és a távolabbi múltba is visszakalandozhatnak – 2012 és 1800 térképei alapján történelmi trendek, fontos átalakulások válnak plasztikusabbá, érthetőbbé.

Címkék: oktatás politika térkép amerikai elnökválasztás történelemtudomány Thingiverse

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9011921073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása