HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A legkisebb nyomtatott piramis

ferenck 2016.10.13. 19:00

A Karlsruhe Technológiai Intézethez kötődő német Nanoscribe az additív gyártótechnológiai kutatás egyik élharcosa, és mint a neve is elárulja: a nanoméretű nyomtatás úttörői közé tartozik. Mikroszkopikus méretük ellenére részletesen kialakított, nagyfelbontású szerkezetek előállítására dolgoztak ki már 30-nál több országban használt speciális technológiát. Ezek a szerkezetek szabad szemmel láthatatlanok.

Szeptember 29-30-án Karlsruhe a Német-Japán Egyetemi Hálózat HeKKSaGOn konferenciájának adott otthont. A név a résztvevő hat egyetemre utal: Heidelberg, Kyoto, Karlsruhe, Sendai, Göttingen, Osaka.

piramis.jpg

A Nanoscribe egyedi ajándékkal köszöntötte a japán egyetemek küldötteit – megkapták a város legismertebb épülete, a 19. századi Karlsruhe Piramis pici másolatát. A 2 milliméter magasság ugyan nagyobb más Nanoscribe-nyomatoknál, viszont így is igen-igen kicsiny, különösen, ha a kínai elnök tavalyi meglepetésével, a szó szerint hajszálvékony Nagy Fallal hasonlítjuk össze.

Címkék: ajándék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2511779261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása