HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Két 3D nyomtatócég felvásárlását tervezi a General Electric

ferenck 2016.09.07. 11:30

A világ elsőszámú ipari vállalata, a GE (General Electric) tegnap jelentette be, hogy 1,4 milliárd dollárért szándékában áll felvásárolni az additív gyártóberendezések gyártásában és beszállításában fontos szerepet játszó Arcam AB-t és SLM Solutions Group AG-t. Mindkét cég jelentést készít David Joyce, a GE Repülés elnök-ügyvezető igazgatójának. A GE-nél Joyce felel az additív gyártóeszközökért és szolgáltatásokért, az integrációt is ő vezényli majd le.

A 3D gyártás kulcsfontosságú a GE digitális ipari vállalattá alakulásában, a termelékenység új szintjeit érhetik el vele – hangsúlyozta Jeff Immelt, a GE elnök-ügyvezető igazgatója.

A svéd Arcam AB elektronsugár-olvasztó rendszereket gyárt 3D nyomtatáshoz. Hardver mellett orvosi implantátumokat is készít. A 285 alkalmazottal dolgozó vállalat 68 millió dollár bevételt könyvelhetett el 2015-ben. A GE ajánlata 685 millió dollár.

ge_1.jpg

Az észak-német lübecki SLM 3D fémnyomtatáshoz gyárt lézergépeket. Ügyfelei légi-, energia-, gépjármű-ipari és egészségügyi vállalatok. 260 alkalmazottja van, 2015-ben 74 millió dollár bevételt generált. Nemcsak Németországban, hanem a világ több pontján aktív. A GE 762 millió dollárért a részvények 31,5 százalékát vásárolja meg.

Az Arcam és az SLM jelentősen fel fogja lendíteni a GE anyagtudományi és 3DP-tevékenységét, növeli ezirányú potenciálját. 2010 óta 1,5 milliárd dollárt fektettek gyártó és additív technológiákba, 2020-ig 1 milliárd dolláros növekedést várnak a 3DP-üzlettől.

Címkék: üzlet GE fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8511682951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása