HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Északkelet-Ohio lesz a 3D nyomtatás Szilícium-völgye?

ferenck 2016.08.24. 08:30

Egy nemrég közzétett tanulmány szerzői (több amerikai szervezet) azt vizsgálták, hogy Északkelet-Ohio rendelkezik-e a szakterület Szilícium-völgyévé váláshoz szükséges adottságokkal.

A régió régóta gyártóközpont, 2 ezernél több cég foglalkozik előállítási, illetve megmunkálási szinten fém-, műanyag- és gumitermékekkel. Ezek a cégek prototípuskészítés mellett közvetlen gyártásra is használhatnák a technológiát.

A térségnek ugyanakkor szüksége lenne új gazdaságélénkítő programra is, amiben szintén fontos szerephez jutna a 3DP. A gyártóalapokon kívül a sokféle felsőoktatási intézmény, szervezeti erőforrások és piaci kapcsolatok (különösen a biomedikális és a repülőgépiparban) szintén jó kiindulási alapot jelentenek, ráadásul az Amerika Makes és a Nemzeti Additív Gyártási Innovációs Intézet is ott van. Jelenlétük ugyan főként a technológiai és nem a gazdasági oldalt erősíti, viszont mindenképpen inspiráló. Idővel akár egy Cleveland-Pittsburgh techövezet is kialakulhatna…

Több problémát viszont gyorsan meg kellene oldani: szoftverkezdeményezések és kockázati tőke hiánya, a 3DP kevésbé ismert stb.

ohio.jpg

Hétéves tervet dolgoztak ki, amelyben öt célt és lépést is meghatároztak. Ezek a következők: innovációs klaszter alakítása, 3DP alkalmazások befektetésekkel ösztönzött bővítése, oktatási és szakképzési kezdeményezések kidolgozása, 3DP ellátási lánc létrehozása a megcélzott iparágak (autógyártás, biomedikális és repülőgépipar) számára, makerek és vállalkozók számára megfelelő környezet.

Elég általános, viszont a megfelelő struktúrák kialakításához első lépésként elegendő célok. A pénzügyi támogatást egyrészt magáncégek, másrészt az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma adnák, helyi vállalatok pedig tanácsadói és hálózatkialakítói szerepet töltenének be.

A változások munkahelyek teremtését eredményeznék, és felkeltenék a mobil munkaerő figyelmét a régió iránt.

A 3DP nyomtatás Szilícium-völgyét persze nem egyik napról a másikra alakítják ki Északkelet-Ohióban, viszont a helyi intézmények és döntéshozók által is finanszírozott kutatásban lefektették az alapokat és a menetrendet.

Címkék: trendek jövő gazdaság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4611579494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása