HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hővel tesztelték az egyik legjobb polimert

ferenck 2016.07.19. 11:30

A Bari-székhelyű olasz Roboze 3D nyomtatógyártó speciális desktop gépeivel vált ismertté. Technológiája 12 féle anyag (köztük: PEEK, PEI, CARBON-PA) printelését biztosítja. A cég profi felhasználóknak kínál megfizethető 3DP megoldásokat, hozzáférést a fejlett alkalmazásokhoz nélkülözhetetlen csúcstechnológiás anyagokhoz.

Ezek közé tartozik a PEEK, az egyik legjobban teljesítő és ezért leggyakrabban alkalmazott, kiváló mechanikai és hőtani tulajdonságokkal rendelkező polimer. A hőre lágyuló félkristályos anyag magas hőmérsékleten mechanikailag és vegyileg is kivételes ellenállóképességet mutat, amiért olyan területeken is dolgoznak vele, mint a repülőgépgyártás, a gépjármű-ipar vagy a katonaság stb.

peek.jpg

A Roboze arra volt kíváncsi, hogy milyen melegben képes még megőrizni ezeket a remek tulajdonságokat.

A Roboze +400 gépen 25x25x10 milliméteres blokkot nyomtattak, ami aztán felmelegített elektromos rezisztorral érintkezett. Az anyagot 8 és fél óra hosszat tartották 245 fokon. Az eredetihez képest tulajdonságainak csak 35 százalékát vesztette el.

Címkék: polimer nyomtatóanyagok nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr128898890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása