HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A maker-generáció virtuális állata?

ferenck 2016.07.18. 08:30

Minden évtizedben feltűnnek, kultstátuszba emelkednek virtuális állatok. Az 1990-es éveket a Tamagochi, a 2000-eseket a Nintendogs fémjelezte, most pedig itt az Adafruit digitális házikedvence, egy LED-kijelzős zöld kockadoboz.

Elődeihez hasonlóan ő is érzelmekkel reagál a külső inputokra: a képernyőn megjelenő hangulatjelek hol szomorú, hol semleges, egyszer boldog, máskor dühös állapotra utalnak. Ezen túl énekelni is tud, bánatba esik, ha egyedül hagyják, megharagszik, ha sokat nyaggatják.

pet.jpg

Egy dologban nagyon különbözik elődeitől: az állatkát a felhasználónak kell összebarkácsolnia. Elektronikai oldalról többek között Pro Tinket mikrokontroller, LED Matrix kijelző, elemek és persze drótok szükségesek hozzá. Szerelés előtt azonban ki kell nyomtatni a dobozt, bármilyen desktop printert használhatunk hozzá. (A fájlok innen tölthetők le.)

Nyomtatás után jön a nehéz rész, szerencsére az Adafruit részletes használati utasításban magyarázza el, mit és hogyan tegyünk.

A felhasználók pozitívan írnak róla, Tamagochi és Nintendogs utódát nagyon kúlnak tartják.

Címkék: virtuális állat Maker kultúra Adafruit

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr518896502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása