HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

750 ezer Sketchfab-modell ismerhető meg a virtuális valóságban

ferenck 2016.05.19. 08:30

A népszerű 3D modellmegosztó és nézegető platform, a Sketchfab bővítette virtuálisvalóság-lehetőségeit. Egy sor appot írtak (Oculus Riftre, HTC Vive-ra, Samsung Gear VR-re, Google Cardboardra és a saját WebVR platformra is), és most már majdnem minden VR-headset használható a modellekhez.

A VR a Sketchfab fejlődésének természetes következő lépése. 3D modelleket eleve jobb VR-ben, mint desktop- vagy laptop-képernyőn nézni, jobban beleéljük magunkat a környezetbe, első szám első személyből látunk mindent.

„Fontos mérföldkő ez számunkra. Felhasználóink fantasztikus 3D munkákat osztottak meg az utóbbi 4 évben, amelyeket VR-rel megismerni a legjobb és a legtermészetesebb” – olvasható egy sajtóanyagban.

sketchfabvr.jpg

A VR integrálása a 3D modellmegosztó platformba a virtuálisvalóság-ökoszisztémának is fontos, végtére kb. 750 ezer új anyagról – a jelenlegi legnagyobb felhasználók által generált VR-könyvtárról – van szó az (egyelőre) tartalomhiánnyal küszködő területen.

Más tartalomszolgáltatókhoz hasonlóan a Sketchfab is játékközpontúvá és interaktívvá igyekszik majd tenni az élményt, de egyelőre 3D modellek részletes megismerésén a hangsúly. A VR integrálása azt is jelenti, hogy a Sketchfab-nek nincs szüksége külső játékmotorra, és VR-platformokra sokkal könnyebb játékkaraktereket és játékokat tervezni, mint korábban.

A WebVR eredetileg csak a Google Cardboardot támogatta, de a technológia gyors fejlődésével, hamar rájöttek, hogy a többi headsetet sem lehet kihagyni.

Címkék: virtuális valóság headset 3D modell Sketchfab Oculus:Rift

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr208727748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása