HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mágikus cukorkák

ferenck 2016.03.01. 08:30

Különleges esemény történt tegnap a Dubai Mall Candylicious boltjában: munkába állt a német Katjes által fejlesztett Mágikus Cukorgyár (Magic Candy Factory), azaz két jó teljesítményű speciális 3D nyomtató, és természetesen cukorkákat printelnek. Nem is akármilyeneket, hiszen formájukról, méretükről a fogyasztó dönt. A cukor öt perc alatt készül el.

A népszerű német cukorgyártó cég régóta foglalkozik 3D nyomtatással, első Mágikus Cukorgyáruk tavaly nyáron nyílt egy berlini kávézóban. Azóta bővítették a választékot, és a cukorkák személyre szabását biztosító új tervezőszoftvert fejlesztettek, valamint betörtek a multikulturális és kifejezetten édesszájú Dubaiba, ahol a legkülönfélébb ízléseknek igyekeznek eleget tenni: vegetáriánus és gluténmentes, halal és kóser diéta egyaránt a betartandó szempontok között szerepel.

candy1_2.jpg

Az eddigi berlini vásárlók még nem tarthatták ellenőrzés alatt a teljes folyamatot, a dubaiak viszont igen. Ráadásul az iPad-re optimalizált design app kifejezetten felhasználóbarát, gyerek és felnőtt egyaránt könnyen kezeli.

candy2_1.jpg

Cukorkát nyomtatni, a megfelelő anyagot kiválasztani nem könnyű feladat. A gépek hasonlók a műanyag szálakkal dolgozó printerekhez, a cukorkának ugyanúgy gyorsan meg kell száradniuk, hogy rétegenként lehessen printelni.

candy0_1.jpg

Pektinalapú gyümölcsreceptből indulnak ki, püréket (málna, mangó, eper, fekete ribizli stb.), glukózt és citromsavat használnak. Csokival viszont nem foglalkoznak.

candy.jpg

A következő Mágikus Cukorgyár májusban nyílik az Egyesült Államokban, de egyelőre nem tudni, hogy hol.

Címkék: cukor Dubai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr48428920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása