HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az Apple is bekapcsolódik a virtuálisvalóság-gyártásba?

ferenck 2016.01.27. 08:30

Az Apple híresen szűkszavú folyamatban lévő projektjei és technológiai fejlesztései kapcsán, és a nagy riválisokkal (Facebook, Google, Microsoft, Samsung), ellentétben semmiféle hír nem szivárgott ki, nem hoztak semmit nyilvánosságra a virtuális valósággal kapcsolatban.

Hosszú hallgatás után viszont történt valami, ami találgatásokra ad okot: a cég hivatalosan bejelentette, hogy Doug Bowman, a Virginia Tech ember-számítógép központjának igazgatója csatlakozott hozzájuk. Bowman a VR egyik csúcsguruja elsősorban 3D felhasználói interfésztervezéssel és immerzív virtuális környezetekre írt alkalmazásokkal, illetve a kibővített valósággal (augmented reality, AR) foglalkozik.

apple_1.jpg

Az Apple nem kommentálta Bowman szerződtetését, de saját VR headsettől, VR és AR kijelzőkig bezárólag beindult a találgatás. Egyébként nem Bowman az első kapocs a cég és a VR között: a technológiával foglalkozó több startupot, köztük az AR- és gépilátás-specialista Metaiot, valamint az arckifejezések rögzítésére speciális mocap (motion capture) technológiát fejlesztő Faceshiftet és az érzelemfelismeréssel foglalkozó Emotient-et felvásárolta.

Címkék: virtuális valóság Apple

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr778318098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása