HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A kínai desktop 3DP piac 2016-ban megelőzi az amerikait

ferenck 2015.12.23. 08:30

Az egyik vezető globális technológiai tanácsadócég, az IDC (International Data Corporation) a kínai 3DP piac idei 120 százalékos növekedéséhez hasonlót vár 2016-ra, amivel a távol-keleti ország kb. 160 ezer eladott géppel megelőzi a szintén növekvő amerikai piacot.

A 3DP az egyik legtrendibb technológia Kínában, 2014-ben meghirdetett „Made in China 2025” programjával a kormány is mindent megtesz a népszerűsítéséért. 2014-ben 34 ezer, idén eddig 77 ezer darabot értékesítettek, amelyek túlnyomó többsége az oktatásban használt olcsó (5 ezer dollár alatti) printer.

chinese.jpg

A kormányzati hátszéllel a gépek iránti igény is nőni fog, 2020-ig éves átlagban 44 százalékos eladás-növekedést, 2020-ban számszerűsítve 440 ezer értékesített darabot számolnak. Bevételek terén más a helyzet: az Egyesült Államokban több pénz folyik be eladásokból, és Kínában ugyan az olcsó desktop printerekből értékesítenek sokkal többet, a bevételek nagy része az ipari tevékenységre szánt drága profi gépekből származik. Egyre nagyobb kereslet mutatkozik majd irántuk is.

A helyi gyártók nem támaszkodhatnak a végtelenségig az árcsökkenésre – figyelmeztet az IDC China, növelni kell versenyképességüket, vállalati szinten is jól működő megoldásokat kell kitalálniuk. A külföldi piacot megcélzó cégeknek szolgáltatások, programok és gépek szintjén egyaránt bőven van min javítaniuk.

Címkék: trendek üzlet Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr688192590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása