HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtass négylábú robotot!

ferenck 2015.12.15. 08:30

A Dél-Floridai Egyetem diákjai 15 hetes Maker kurzus keretében izgalmas 3DP projekteket kiviteleznek mérnöki tanulmányaikhoz. A közel négy hónap alatt a design és a tervezés alapjait próbálják elsajátítani: CAD szoftverek és 3D nyomtatók használatát, Arduino vezérlőrendszert, C++ programozást. A következő kurzus 2016 tavaszán indul.

negylabu.jpg

A legutóbbi nyomat, a két szabadságfokkal rendelkező barátságos külsejű „Közösségi négylábú” csúszómozgást végez. Elülső jobb lábát előre, hátsó bal lábát hátra mozgatva változtat helyet – ez a kombináció viszi előrébb a jobb oldalát. Utána elülső bal lábával előre, a hátsó jobbal pedig hátra lép, tehát ezúttal a bal oldala jut előrébb. A mozdulatkombinációk folyamatos ismétlésével halad előre, ellentettjükkel pedig hátrafelé mozog. A jobbra és balraforduláshoz is megvannak a speciális kombinációk.

negylabu1.jpg

A robot elektronikája (Arduino Uno, Arduino V5 szenzor stb.) 197 és 217 dollár közötti összegért szerezhető be. A gép Bluetoothszal működik. 25 részből áll, amelyekből 10 nyomtatott. Az .stl és .ipt fájlok közkinccsé tételével (Instructables) módosításokra, a robot személyes ízlés szerinti alakítására bíztatják az érdeklődőket.

Címkék: oktatás robot Arduino Maker kultúra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr68171644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása