HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

EEG headset 3D nyomtatással

ferenck 2015.11.20. 08:30

Az elektroenkefalográfia (EEG) a lélektani működés élettani hatásait vizsgáló pszichofiziológiai mérőeljárás. Szűkebb értelemben az idegsejtek elektromos tevékenységét valós időben regisztráló mérőeszköz.

Az emberi testbe történő fizikai beavatkozás nélkül is használható bioelektromos érzékelőket gyártó Cognionics speciális EEG headsetet hozott létre: a printelt darabhoz a Proto-pasta cég elektromos áramot vezető PLA nyomtatószálát használta.

„A piac szinte összes nyomtatószálát kipróbáltuk. Azért döntöttünk a Proto-pasta PLA-je mellett, mert alacsony az ellenállása, és nem annyira merev, mint az áramot vezető más anyagok” – nyilatkozta Clayton McIntyre, a Cognionics mérnöke.

congnionics.jpg

A száraz elektródák zselé, ragasztó nélkül is a PLA-be építhetők. A polipra emlékeztető headset kényelmes, működése egyszerű és hatékony.

congnionics1.jpg

A 3D nyomtatás a gyorsprototípus-készítésnél és a bonyolult részek kivitelezésénél egyaránt sokat segített. Többek között azért, mert nem kellett egy csomó vezetéket és ragasztót használni.

Címkék: orvosi szenzor PLA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr858092196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása