HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott játék kutyáknak

ferenck 2015.11.13. 08:30

Otthonülő kutyák gyakran szomorkodnak, ha a gazdi egész nap távol jár. Rájuk gondolt a tel-avivi Roboplan Technologies egy különleges játékkal. A nyomtatott PlayDog részben puzzle, részben etetőrendszer, és az étkezés mellett meg is tornásztatja a négylábút.

„Okos játék okos kutyáknak” – hirdeti a cég nyomtatott és boltokban beszerezhető elektronikus alkatrészekből álló kísérleti termékéről. A felhasználó maga nyomtathatja a részeket, az elektronikát pedig vagy megvásárolja a Roboplan-től, vagy összebuherálja.

playdog.jpg

A játék a pavlovi feltételes reflexen alapul. Pavlov kutyákkal végzett klasszikus kísérletében alakította ki ezt a reflexet. A kísérletben először tartályt kapcsolnak a kutya nyálmirigyeihez, ellenőrizve a nyáladzás mértékét. Ezután a kutyát egy tányér elé helyezik, amelybe húspor adagolható. Bekapcsolnak egy fényjelzést – a kutya mozog, de nem nyáladzik. A fényjelzést kikapcsolják, miközben megkapja a húsport, amire bőséges nyáladzásba kezd. Az eljárást többször megismétlik. Végül, hogy meggyőződjenek megtanulta-e kutya összekapcsolni a fényjelzést az élelemmel, bekapcsolják a fényjelzést, de nincs húspor. Ha a kutya nyáladzik megtanulta a kapcsolatot. Ilyenkor a nyáladzás a feltételes válasz.

playdog1.jpg

Jelen játékban bípelő hang helyettesíti fényt. A kutyus akkor hallja, amikor elérkezett a táplálkozás ideje. A jel az etető megközelítésére bíztatja az állatot. De a játék más okok miatt is hasznos: a kutya gyakorol és tanul közben.

A fájlok és a kód itt tölthetők le, bárki módosíthat rajtuk. A nyomtatás 15-20 órát vesz igénybe. Ha az egészet magunk eszkábáljuk össze, adjunk hozzá további kettőt-hármat.

Címkék: játék állatok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr18073756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása