HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Trükkös szemüveg arcfelismerés ellen

ferenck 2015.08.14. 08:30

Az elmúlt években a fejlett társadalmak egyre közelebb kerültek a Big Brother világhoz, amiért nem kis mértékben saját magunkat okolhatjuk, mert szinte az egész életünket megosztjuk online. Másrészt viszont van egy tőlünk független ok is: az arcfelismerő szoftverek, különösen, néhány biztonsági kamerával összekombinálva. Viszlát, magánélet a közösségi terekben, mert sajnos még a napszemüveg sem nyújt elég védelmet ellenük.

privacyvisor2.jpg

A japán Nemzeti Informatikai Intézet szerencsére fejlesztett egy szemüveget (Privacy Visor), amely a kamerába irányított fénnyel zavarja össze az arcfelismerő programot. Lényege, hogy arcunk szem körüli részei sokkal fényesebbnek tűnnek, mint a valóságban. A félig átlátszó műanyaglapból álló eszköz 3D nyomtatással készült. Az intézetben már 2013-ban terveztek egyet, de annyira nehézkesre és rondára sikeredett, hogy átdolgozták a koncepciót, és a következő prototípust már 3D nyomtatással kivitelezték.

privacyvisor3.jpg

A szemüveget augusztus 11-én mutatták be, kereskedelmi forgalmazása jövő nyárra várható, 30 ezer jen (kb. 240 dollár) körüli összegbe fog kerülni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr67703812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2015.08.14. 17:07:00

Ha a fejére húz egy zacskót az pont ilyen jó, és mennyivel esztétikusabb...
süti beállítások módosítása