HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A legpontosabb nyomtatott szívmodell

ferenck 2015.06.29. 11:30

A medicina a 3DP egyik legígéretesebb alkalmazási területe, művégtagok és különféle implantátumok mellett, pontos modelljeivel műtéteknél, gyakorlásnál és az oktatásban is egyaránt sokat segít.

A modelleket eddig kizárólag CT szkennelés adatait felhasználva készítették. Csakhogy nem ez az egyetlen szkennelési módszer, és másokkal szintén hasznos információkhoz juthatunk. Viszont még nem sikerült olyan eljárást kidolgozni, amellyel a nem CT szkennel gyűjtött információk 3D nyomtatásra alkalmas adatokká alakíthatók.

Egy michigani gyermekkórház a napokban jelentette be, hogy megoldották a problémát, és a különféle képalkotó technikákat egyetlen részletes nyomatban egyesítették. Kinyomtatták az első olyan szívmodellt, amely nemcsak CT szkennelésen alapul.

sziv.jpg

3D orvosi szkenneléssel már készítettek több anatómiailag korrekt modellt, a CT-t és az ekokardiográfiai (szívultrahang vizsgálat) adatokat kombináló hibrid viszont teljesen új, ráadásul a kutatók már azon dolgoznak, hogy az MRI (mágneses rezonanciás képalkotás) eredményeit is a modellezési és printelési technikába integrálják.

Ha minél több képalkotó eljárás legjobb eredményei egyetlen nyomatban egyesülnek, a diagnózisok pontosabbak, a beavatkozások és műtétek is jobban megtervezhetők. A CT a szív külső anatómiájának, az MRI a szívbelső, az ekokardiográfia a szívbillentyűk vizualizálásában a legpontosabb.

Címkék: orvosi 3D szkennelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr827580732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása