HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Agent 022

ferenck 2015.04.23. 11:30

3D nyomtatás és rádióirányítás gyakran kapcsolódnak össze távvezérelt járművekben. Legutóbb a kanadai printergyártó Tinkerine ipari tervezője, Noah Li-Leger alkotott egy gyönyörű vízi repülőgépet, az Agent 022-t. A cég célja, hogy ilyen és hasonló tárgyakkal hívja fel a közfigyelmet a technológiára, és hogy bárki kivehesse a részét az alkotó folyamatból.

Li-Leger szerint a 3D nyomtatás hétköznapi tárgyakat köt egymáshoz, amelyekkel nagyléptékű izgalmas projektek kivitelezhetők. Nyomataikat eleve többféle használatra szánják, és ha lehet, könnyen hozzáférhető hétköznapi tárgyakat, Agent 022 esetében például üres üdítődobozt is feldolgoznak.

agent.jpg

A vízi repülőt speciális nyomtatott motor működteti. A printelt részek közé tettek egy szervomotort, és a gép természetesen távirányított.

agent2.jpg

A részeket 12 óra alatt nyomtatták ki egy Ditto Pro printeren, az elhasznált nyomtatószálak kb. 12 dollárba kerültek.

agent3.jpg

A bemutató nagyon jól sikerült, a gépet a május 16-17-i Bay Area Maker Vásáron tervezik megismertetni a szakmai közönséggel. A fájlok és a használati utasítás itt tölthető le.

Címkék: repülőmodell Maker kultúra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr297316274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása