HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Online platform nyomtatott táblás játékoknak

ferenck 2015.03.19. 08:30

Videojátékok mellett a táblás és az asztali játékok rajongói között is egyre népszerűbb a 3D nyomtatás. Elvileg felmerülhetnek szerzői jogi problémák, de a most induló Open Board Game (OBG) kreatív megoldást javasol: magunk tervezzünk és nyomtassunk játékokat!

Az OBG célja, hogy a nyomtatott táblás játékokat tervező felhasználók nyílt platformja legyen, nemzetközi alkotói közösség alakuljon ki rajta. Egyetlen megkötés, hogy alapnak kidolgoztak egy multifunkcionális hatszögű mintázatot, a folytatás viszont csak a felhasználói fantáziától függ. Rengeteg a lehetőség. Új játékokat találhatunk ki, létezőket értelmezhetünk át stb. Ha akarjuk, például szenzorokkal és szervomotorokkal interaktívvá is tehetjük a játékot.

board1.jpg

Az OBG masszív adatbázist szeretne kidolgozni. Kezdéshez csak a mintázat és printerhozzáférés kell.

board2.jpg

A negyedszázados játékipari tapasztalattal rendelkező Bryan Salt ötletgazda és munkatársai hat hónapja dolgoznak az OBG alapjain, a hatszög többszáz prototípusát tesztelték, és közben elkészítették az első két „nyílt táblás játékot” (Rust to Dust, Miomon). Az első háborús stratégiai játék, 56 robottal, a második Pokémon-stílusú kártya.

board3.jpg

Jelenleg az Indiegogo-n próbálnak anyagi támogatáshoz jutni ahhoz, hogy az OBG valóban a nyomtatott táblás és asztali játékok legfontosabb platformjává válhasson.

 

Címkék: játék közösségi hálózatok Indiegogo játékfigurák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr497281421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása