HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás a mozgáskorlátozott játékosokért

ferenck 2015.02.23. 08:30

A 2007-ben alapított SpecialEffect brit jótékonysági szervezet mozgáskorlátozott játékosoknak dolgoz ki egyedi megoldásokat, például különféle bemeneti lehetőségeket (hang, szemkontroll, száj, áll, tenyér) kínáló interfészeket kontroller és joystick helyett. Könnyebbé, rugalmasabbá teszik számukra az interakciót. A joysticken újratervezik a gombok elosztását, más kontrollereken szoftveres alternatívákkal próbálkoznak. Mivel egyedi esetekre összpontosítanak, cseppet sem meglepő, hogy radarjukba került a 3D nyomtatás is.

specialeffect1.jpg

Jelenleg a Spore nevű népszerű szimulációs PC-játékhoz fejlesztenek szemmozgás-követő technológiát és 3D nyomtatást kombináló megoldást. A játékos csak a szemével irányítja az eseményeket, játék közbeni alkotásai pedig, ha akarja, fizikai tárgyakká válnak. Ki lehet nyomtatni őket.

specialeffect2.jpeg

A SpecialEffect munkái túlmutatnak a játékvilágon. Az ottani interakció mellett általánosságban javítják mozgáskorlátozott személyek kommunikációs lehetőségeit. A 3DP azért is fontos, mert gyorsabban és egyedi megoldásokat kínálva lehet reagálni vele folyamatosan megújuló technológiákra, vagy az adott személy fizikai állapotának változásaira.

Címkék: játék jótékonyság innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr597203019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása