HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtasson elektronikus áramkört!

ferenck 2015.02.13. 11:30

3D nyomtatókat prototípuskészítésre használtak először. Ha saját magunk akarunk printert vagy bármilyen elektronikus eszközt építeni, akkor is célszerű a prototípussal kezdeni. Pont erre, a prototípust nyomtató prototípusához találta ki a 20 hónapja indult Voltera a V-One áramkör-prototípuskészítő gépet, ami ugyan nem 3D nyomtató, de komoly segítséget nyújt a 3D nyomtatáshoz. A CES-en mutatták be, Kickstarter-kampánnyal próbálják összeszedni a pénzt a további fejlesztésekhez.

aramkor1.jpgaramkor2.jpg

A gép közeljövőbeli trendet vetít előre, aminek a Voxel8 és áramvezető nyomtatószálak (Proto-pasta, Graphene Laboratories) az egyik előhírnöke: ezek az eszközök lehetővé fogják tenni beágyazott elektronika nyomtatását. Magát az elektronikát, főként az áramköröket viszont egy ideig még biztos külön kell printelni. Erre lesz tökéletes az áramvezető tintával működő V-One. A maker-közösségekre „kitalált” gépet egyébként nem nehéz kezelni; az „elektronikus áramkörök PDF-jével”, Gerber fájlokkal dolgozik.

Címkék: áramkör innovátorok Kickstarter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr587165293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása