HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szupergyors robotpolip

ferenck 2015.02.09. 14:30

Brit (Southampton Egyetem), amerikai (MIT) és szingapúri kutatók közös munkájának eredménye, az eddigi leggyorsabb polipformájú robot forradalmasíthatja a vízalatti járműveket. A fejlesztés érdekessége, hogy a gép váza 3D nyomtatással készült. Nincsenek benne mozgó alkatrészek, és a rugalmas külső testen kívül energiatárolásra alkalmas szerkezete sincs.

polip_1.jpg

A 30 centi hosszú robot egy másodperc alatt akár 10 testhossz távolságot is megtesz a vízben, a kategóriájában világcsúcs-sebességet különleges alakváltó technológiával ér el. A tervek szerint az újabb változat nagyobb lesz. A fejlesztések célja, hogy a vízalatti járművek ugyanolyan gyorsak és hatékonyak legyenek, ugyanúgy tudjanak tájékozódni, mint a biológiai minta, a polip vagy a halak.

Címkék: robot

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr897153033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fluffer 2015.02.10. 09:28:53

A videón látszik egy azaz EGY darab kifújás. Ezt kábé száz éve tudjuk lufival. Ha ez így haladna, akkor folyamatos pumpáló mozgást kéne lássunk. Ennek nyoma sincs a videón. A cikkben sem írnak arról, hogy miképp szívja fel magát a következő kifújáshoz.

Ne haragudj, de ez a cikk így szar, mert rohadtul nem teljes. Nem derül ki belőle a folyamatos mozgás technikája.

tralalala 2015.02.10. 10:39:53

@Fluffer: Jah. Ez a videó nem sok dolgot mutat így.
süti beállítások módosítása