HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jönnek a moduláris karkötők

ferenck 2015.01.28. 08:30

Az Ontic milánói ékszerészvállalkozás neve cégfilozófia is: a metafizikus kifejezés a „fizikai, valódi vagy tényleges létezést” jelenti, amin a két tervező, Erica Tacconi és Nathan Gray azt érti, hogy termékeik a tisztán digitális állapot fizikai világgá történő átalakulására utalnak. Interaktív vizuális művészet és modern ékszertervezés fúziója a krédó.

ontic1.jpg

Első darabjuk, a moduláris és nyomtatott Eidos karkötő tökéletesen szemlélteti az átalakulást. A személyre szabott grafikus elemeket – ikonokat – mágnessel rögzítik az ékszerhez, amelynek alapanyagát és méretét (kicsi, közepes, nagy) a felhasználó választja ki: ezüst, sötétnejlon, aranyozott réz és ezek kombinációi közül dönthet.

ontic3.jpg

Az anyag után jön a grafikus ikon; három designalkalmazás, szimmetria, tangram (kínai kirakós játék), kaszkád (vízesésszerű formák) a repertoár, stílusonként hipnotikus-pszichedelikus mértani-földrajzi mintázatok sokaságával. Az ikonokat vagy magunk dolgozzuk ki a sablonok alapján, vagy megelégszünk valamelyik előre gyártottal, például egy Valentin-napival. Design és karkötő párosítását követően nem marad más dolgunk, csak a rendelés. 140 és 230 dollár közötti összegre számítsunk, plusz 22 dollár, ha előre gyártott tervre esett a választás.

ontic4.jpg

A minél jobb minőség érdekében az Ontic több 3D nyomtatópartnerrel (Shapeways, Sculpteo, i.materialise, Prototek), programozóval, designerrel, hackerrel és makerrel dolgozik együtt. A grafikus ikonokat fémre printelik, majd ritkaföldfém (a kategóriában legerősebb neodinium-vas-bór) mágnessel rögzítik.

ontic2.jpg

Egyelőre az Eidos az egyetlen termékük, de sok mást is terveznek: további ékszereket, táskákat, öveket; mindegyiket ugyanazokkal a személyre szabható megoldásokkal, grafikus ikonokkal.

Címkék: design ékszer innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr37115713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása