HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kortárs buddhizmus

ferenck 2015.01.05. 08:30

A tokiói Taketo Kobayashi Japán gazdag történelmét és kulturális hagyományait a 3D nyomtatáson keresztül kapcsolja össze az ország arculatát szintén markánsan meghatározó modern infokommunikációs technológiával. Eddigi műveiben – teaszertartás átértelmezése, Több mint ember projekt – a sógunátus korának (1185-1868) művészetét és például a kortárs animét hozta sikeresen közös nevezőre a 3DP segítségével. Legújabb kezdeményezése, a „Kortárs 3D Buddha-szobrok” szintén ebből az alapvetésből indul ki.

buddha5.jpgbuddha1_2.jpg

A projekt részeként Taketo legalább száz szobrot akar kinyomtatni. A gazdagon kidolgozott Buddhák szimultán lenyomatai a mai japán társadalomnak és az ősi világnak. Az alkotó e kettősség megjelenítése mellett, az additív technológiában rejlő művészi lehetőségeket is maximálisan ki akarja aknázni.

buddha2_2.jpgbuddha3_1.jpgbuddha4.jpg

A gondolatébresztő és provokatív projekt viszont túl grandiózus ahhoz, hogy Taketo egymaga képes legyen kivitelezni. Irdatlan sokáig nyomtathatna… Pont azért keres együttműködő 3DP cégeket, hogy ne így legyen. Minden ajánlatra, javaslatra nyitott.

Címkék: művészet szobrászat Japán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr277040585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása