HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott csillagóra karácsonyfadísznek

ferenck 2014.12.08. 08:30

A közelgő ünnepek alkalmából egyre többen állnak elő nyomtatott ajándék-ötletekkel. Don Foley 3D designer például csillagórát (asztrolábium) javasol a fára. A gömböt korábban elkészítette, a napokban pedig a karácsonyi ünnepekre aktualizálta.

dekor1.jpg

A csillagóra bizonyos csillagászati számítások gyors elvégzését teszi lehetővé analóg illetve grafikus módon. A rajta lévő, legfényesebb csillagok és az ekliptika pontjainak (Nap, Hold, bolygók és az állatövi jegyek) horizonthoz és az égtájakhoz viszonyított látszólagos helyzetét határozza meg, illetve ezek ismeretében jelenségek időpontját vagy a földrajzi helyet, ahonnan ezek látszanak. Már az ókorban használták, a Krisztus utáni első 1. században jelentek meg az első asztrolábiumok.

dekor2.jpg

Foley fájljai innen tölthetők le, egy hétig ingyen.

Címkék: karácsony dekoráció

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr576964607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása