HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Áramkimaradásnál sem vesznek el az adatok

ferenck 2014.12.04. 11:30

A két éve indult olasz WASP 6 méter magas nyomtatójával és a harmadik világ lakásproblémáit megoldani hivatott nagyszabású építészeti projektjével vált ismertté.

Legfrissebb újításuk nem ennyire grandiózus, viszont praktikus, és súlyos pénzekbe sem kerül, pláne, hogy open source megoldásról van szó: az „állj meg és mentsd le” (stop and save) alapon működő „felélesztő rendszer” lehetővé teszi, hogy áramkimaradás esetén se vesszenek kárba a nyomtatással kapcsolatos adatok, és ha megint van villany, pont ugyanott tudjuk folytatni, ahol kényszerűen abbahagytuk.

resurrection.jpg

A rendszer ilyenkor automatikusan „resurrection.g” nevű fájlba menti az X, Y, Z koordinátákat. A funkció egyébként akkor is működik, ha szünetet akarunk tartani.

Speciális elemet és a feszültségszintet és a kódokat olvasó elosztót fejlesztettek hozzá, ami vészhelyzetben azonnal a „stop and save” aktiválására utasítja az Arduinot. A rendszerbe integráltak egy olyan diódát is, amely garantálja, hogy a szükséges energiát csak az Arduino tudja használni.

A funkció nemcsak a WASP BigDeltáján, hanem az összes többi 3D nyomtatójukon is működik. Mivel nyílt forráskódú, bárki hozzányúlhat, saját printereire adaptálhatja.

Címkék: hasznos open source Arduino

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr86955095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása