HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott kerekesszék

ferenck 2014.10.29. 11:11

A medicina a 3D nyomtatás egyik legígéretesebb alkalmazási területe. Eddig leginkább a művégtagok, elsősorban kezek használata volt jellemző, de egyre több kísérlettel céloznak más területeket is.

A nyomtatófejlesztésre specializálódott kínai Qingdao Unique Technology viszont olyan segédeszközökkel foglalkozik, mint előttük még senki: használója igényei szerint átalakítható kerekesszéket nyomtatnak. Nem részeket, nem kereket, hanem egész széket.

3d-printed-wheelchair-1.jpg

Nemrég bemutatott multifunkcionális Anyprint B01CS gépük valóban olyannak tűnik, mint a neve: némi túlzással ugyan, de szinte bármi nyomtatható vele.

Egyedi PVC-ből (Flex) készült kerekesszékük ránézésre olyan, mint a többi – „egy méret mindenkinek” – kerekesszék. Az alapkoncepció ugyanaz, viszont a kopást jobban állja, hátsó kerekét pedig úgy dolgozták ki, hogy sokkal jobban vegye a lépcsőket.

A legfontosabb azonban, hogy a székkel a beteg rehabilitációs folyamatára gondolnak: az adott személyről készült szken alapján készül, hátát és a kar körüli részeket annak megfelelően alakítják ki.

Egyelőre nem tudni, mikor kezdik el gyártani.

Címkék: orvosi Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr486843603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása