HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kettéválik a Hewlett Packard

ferenck 2014.10.08. 08:30

A Hewlett Packard (HP) megerősítette kettéválását: az egyik cég (HP Enterprise) vállalati szolgáltatásokkal, szoftverekkel és szerverekkel, a másik (HP Inc.) PC-kkel és nyomtatással fog foglalkozni. Értelemszerűen a 3D printing kezdeményezések is az utóbbihoz tartoznak. Leegyszerűsítve: a HP Enterprise a felhőszámításokra (cloud computing), a HP Inc. a gépekre összpontosít a jövőben.

hp1.jpg

„A HP Inc. a személyes rendszerek és a nyomtatás vezető cége lesz, a legizgalmasabb új technológiákra, köztük a 3D nyomtatásra és új számítógépes élményekre fókuszáló masszív ütemtervvel” – olvashatjuk a HP nyilatkozatában.

A bejelentés a HP irányváltásáról szóló ötéves stratégiai terv következő, negyedik évére vonatkozik. A cél természetesen az, hogy az informatikai óriás profitábilis és kompetitív maradjon. Az utóbbi évek veszteségeinek és elbocsátásainak tükrében, a váltás teljesen indokoltnak tűnik. A veszteségek legfőbb oka PC-piac hanyatlása, a fogyasztók elfordulása a mobiltechnológiák felé.

hp2.jpg

„Az elmúlt három esztendőben olyan mértékben sikerült kulcstevékenységeinket megerősíteni, hogy keményen kihasználhatjuk a gyorsan változó piaci környezet adta lehetőségeket. Az a tény, hogy két piacvezető vállalattá válunk szét, egyértelműen jelzi a stratégiai terv, a váltás iránti elkötelezettségünket” – jelentette ki Meg Whitman, a HP jelenlegi, a HP Enterprise jövőbeli vezérigazgatója.

A HP Inc. vezetője a Nyomtatás és Személyi Rendszerek részleg jelenlegi igazgatóhelyettese, Dron Weisler lesz. A kettéválást 2015 végéig vezénylik le.

Címkék: üzlet üzleti modell

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr806767881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása