HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás amerikai farmereknek

ferenck 2014.10.06. 11:30

A 3D nyomtatást prototípusok készítése mellett egyelőre csúcstechnológiákban, medicinában, a divatban, ipari formatervezésben és a művészetekben alkalmazzák leggyakrabban. Egyes ágazatokat még nem hódított meg, de úgy tűnik, csak idő kérdése.

Egy minnesotai cég, a GVL Proto Poly például a mezőgazdaságban dolgozó ügyfeleihez viszi el a technológiát. Abból indulnak ki, hogy a farmerek munkájához nélkülözhetetlen, drága és speciális gépek elromlott alkatrészeit könnyebb és olcsóbb nyomtatottakkal helyettesíteni, illetve egyedi kialakítással jobb teljesítményre lehetnek képesek. 20 éve gyártanak különféle iparágaknak alkatrészeket, 2012 óta foglalkoznak 3D nyomtatással is.

farm1_1.jpg

Bevételeik 35 százalékát farmerek generálják, akik gyakran fordulnak hozzájuk olyan kérésekkel, hogy ezt vagy azt az alkatrészt kellene ki- vagy feljavítani, valami kicsi plusz kellene hozzá. Kellő invencióval pontosan ezekkel a kicsi pluszokkal lehet az egész iparágnak komoly lökést adó sokkal jobb teljesítményt elérni.

farm2_1.jpg

Alkatrészek és más mezőgazdasági eszközök printeléséhez egy átlagos desktop gép nem elegendő, sokkal nagyobb nyomtatóval dolgoznak, azt viszont nem árulták el, hogy milyennel. Nejlonport és polietilént használnak, egy-egy munka az általában nagy méret miatt akár napokig eltart. Viszont így is sokkal gyorsabb, mintha hagyományos módszerrel dolgoznának, vagy a farmernek Kínából kellene megrendelnie az adott alkatrészt.

Címkék: mezőgazdaság alkatrészek

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr76761907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lavór 2014.10.07. 08:15:47

"Apjuk, eltörtem a kaszát, nyomtassál már egy újat!"

Amerikában a nők kaszálnak? :DDD

eßemfaßom meg áll 2014.10.07. 10:23:09

Én azt nem értem, ha müanyagból lehet ilyen dolgokat nyomtatni, akkor miért szaroztak eddig a drága acéllal.
süti beállítások módosítása