HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Sokkal gyorsabb lesz a gyors prototípuskészítés

ferenck 2014.09.18. 08:30

A gyors prototípuskészítés volt a 3D nyomtatás egyik első alkalmazási területe, ma pedig már nagyon sokan használják prototípusokhoz. Egyetlen komoly probléma merül fel: a printerek – a voxelről voxelre, rétegről rétegre történő tárgyalkotási módszer miatti – lassúsága. Egy új prototípuskészítő szoftver, a WirePrint („Drótprint”) komoly változásokat hozhat.

wireframe1.jpg

Az ABS nyomtatóanyagra optimalizált szoftvert Stefanie Mueller, a Potsdami Egyetem PhD-hallgatója és munkatársai fejlesztették. Lényege, hogy a tervekből „alacsony érzékenységű” (lo-fi kontra hi-fi) drótkeretes (wireframe) előnézeteket tud generálni és 3D-ben nyomtatni. Mivel a drótkeretes hálózatszerkezeteket nagyon gyorsan – a megszokottnál maximum tízszer hamarabb – kiprinteli, ideális program munka közbeni prototípuskészítéshez, teszteléshez. Egy flakont például 14 perc alatt nyomtattak ki, ami a bevett nyomtatószoftverek bármelyikével legalább két óráig tartott volna.

wireframe2.jpg

A hatékonyságot a nyomtatófejnek küldött utasításokkal és a terv szilárd szerkezet helyett drótkeret-hálóként történő printelésével érték el. Értelemszerűen jóval kevesebb anyagot használunk el, azaz a WirePrinttel idő mellett pénzt is megtakarítunk.

A szoftver egyébként a terv módosításával is képes kompenzálni a nyomtatófej mechanikai korlátait, és optimalizálni a sebességét.

wireframe3.jpg

Ha egyes részeket pontosabban meg szeretnénk ismerni, van rá lehetőség: a többit rácshálózatként, a szóban forgó részeket szilárd felületekként nyomtathatjuk ki.

AWirePrint szabvány FDM gépekkel, de nagyon sok más printerrel is működik.

Címkék: innovátorok ABS FDM gyors prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr296706775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása