HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott drónok hozzák az Amazon könyveit?

ferenck 2014.07.21. 11:30

Az Amazon tavaly decemberben jelentette be a Prime Air projektet. Lényege, hogy a megrendelőknek az adott városban 30 percen belül szállítják ki a könyveket, lemezeket stb. A házhozszállítást vezető nélküli légi járművek (UAV-k), ismertebb nevükön drónok végeznék. A megvalósulás még néhány év, ráadásul különféle engedélyeket is be kell szerezni hozzá.

dron1_1.jpg

Az Amazonon nincs egyedül, mert mások szintén fejlesztenek kereskedelmi célú drónokat. A Sheffield Egyetem kutatói – a korábbi 120 helyett nem egész 24 óra alatt, Stratasys Fortus 900 gépen, ABS-ből, FDM eljárással – idén már nyomtattak is működő drónt. Márciusban mutatták be a másfél méter széles prototípust. A tesztrepülés sikeres volt, most a további fejlesztéseken (GPS- vagy kameratechnológiával történő vezérlés, fedélzeti számítógép stb.) dolgoznak.

dron2_1.jpg

A 2 kilónál könnyebb drón kilenc részből áll, az alapanyagok összköltsége 5,50 font. A fejlesztők vizsgálják az UAV-t súlynövelés nélkül 60 százalékkal erősebbé tevő nejlonporban lévő potenciált is. A majdani gépeket szállítási, keresési és felderítő célokra lehet használni. Egy utat tesznek meg, használat után eldobhatók.

Címkék: Amazon drónok ABS Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr66509399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása