HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatás tengeren

ferenck 2014.07.10. 11:30

Az amerikai haditengerészet, a U.S. Navy a tengeren történő 3D nyomtatás lehetőségeit tanulmányozza. Június 24. és 26. között rendezték első Maker Vásárukat, ahol „Nyomtass flottát” című workshop-sorozatot tartottak, és bemutatták a tengerészeknek a technológiát. Főként a nyílt vízen tapasztalható logisztikai problémákat szeretnék megoldani 3D nyomtatással.

„Ha a logisztika és az ellátási lánc költségeihez és sebezhetőségéhez hozzáadjuk a korlátozott forrásokat, gyorsan egyértelművé válik, hogy sok mindent újra kell gondolni. A fejlett gyártótechnológiák és a 3D nyomtatás széleskörű elterjedésével, világméretű gyártóhálózatot képzelünk el. A hálózathoz tartozó tapasztalt tengerészek azonosítanák a problémákat, és elkészítenék a szükséges termékeket” – nyilatkozta Phil Cullom admirális.

navy1.jpg

A U.S. Navy 3D képzést tervez matrózoknak. A képzés célja, hogy ha valahol valami kell nekik, és nincs a raktárban, megtervezhetik, majd órákon, napokon belül kinyomtathatják. A helyszínen elégítenék ki a hajó igényeit. Az előnyök teljesen egyértelműek: drasztikusan felgyorsulna a hajó, flotta tevékenysége, csökkennének a költségek, az adott tárgyat nem kellene alkalmasint a világ másik végéből odaszállítani.

Az év elején a haditengerészet 3D printerrel szerelte fel a USS Essex hajót. Tesztelték a technológiát, a matrózok megtanulták egy CAD szoftver és a nyomtató használatát. Orvosi műszereket, például műanyag fecskendőt, valamint olajtank sapkát és repülőmodelleket nyomtattak vele. Működött, ugyanakkor még ki kell vizsgálniuk, hogy a technológia hogyan funkcionál élesben, például viharos óceánon, nehéz körülmények között.

navy2.jpg

„A 3D nyomtatás a logisztika jövője. Nyomtatással jelentősen csökkenthető a fedélzeten szállított dolgok mennyisége. Korlátlanok a lehetőségek” – jelentette ki Jim Loper, a U. S. Navy Hadviselési Fejlesztőközpontjának egyik vezetője.

Címkék: haj hadügy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr146473679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása