HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az Airbus és a 3D nyomtatás

ferenck 2014.06.16. 11:30

A 3D nyomtatás átalakítja a repülőgép-alkatrészek gyártását. Két fontos érv szól mellette: potenciálisan olcsóbbak, és a hagyományos gyártási módszerekkel előállított alkatrészeknél 30-55 százalékkal könnyebbek – és egyben erősebbek is – a nyomtatottak. Az additív technológia következményeként 90 százalékkal csökkenhet a felhasznált nyersanyag mennyisége és a gyártás közbeni energiafogyasztás.

airbus.jpg

Az Airbus repülőgép-részekkel és még nagyobb szerkezetekkel szélesíti tovább a 3D nyomtatótechnológia használatát. Az A300/A310 családhoz és a következőgenerációs A350 XWB-hez műanyagból printeltek részeket. A szárnylécekhez, a hátsó szárnyhoz és az ajtózsanérokhoz pedig fémből nyomtatott darabokat is használtak.

Az Airbus szerint a 3D nyomtatással hosszútávon több mint egy tonnával lesznek könnyebbek a repülőgépek. Az első nyomtatott részeket is tartalmazó gép a tervek szerint 2016-ban fog utasokat szállítani, tömeges gyártásról pedig 2018-tól beszélhetünk majd. Mintegy havi 3 tonna fémrészt printelnek 2018 körül.

Címkék: trendek repülő alkatrészek fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr786304065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása