HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Robotkéz, robotujj, robotláb

ferenck 2014.05.21. 08:30

Az amerikai Ivan Owen és a dél-afrikai ács, Richard van As 2011-ben ismerték meg egymást. Van As négy ujja 2011-ben súlyosan megsérült munka közben. Owen akkoriban készített műkezet, Van As tudomást szerzett róla, felvette a kapcsolatot a fiatalemberrel, tanácsokat kért tőle, és beindult az online együttműködés, 2012 őszén elkészült az első funkcionális Robohand. Azóta Dél-Afrikától az Egyesült Államokig, Dél-Szudántól Haitiig, a világ számos pontjáról keresték meg a két barkácsolót, és ma már több mint kétszázan viselik a 3D nyomtatott művégtagot.

robo1.jpgrobo2.jpg

2013. január és november között elkészült a robotkar és a robotujj is, a napokban pedig bemutatták a szintén nyílt forráskódú robotláb prototípusát, a majd gyártásra kerülő modell első változatát. A láb nyomtatott, fém és pneumatikus részekből áll, de még sokat kell dolgozni, pontosítani rajta.

Címkék: orvosi implantátumok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr296185225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása