HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Lépcsőt mászik a maci

ferenck 2014.04.15. 08:30

A designnal és más innovatív ötletek megvalósításával foglalkozó kreatív ügynökség, a londoni DBLG lenyűgöző stop-motion animációt készített: a rövid videón medve mászik felfelé egy lépcsőn.

Az animációhoz előbb 3D modelleket készítettek, majd kinyomtattak ötven poligonális macit. A modellezés és a printelés négy hétig tartott, az animációt képkockáról képkockára, képkockánként beállított és rögzített mozgóképekkel (stop-motion technikával) dolgozták ki.

medve2.jpg

A stop-motion lényege, hogy a hagyományos filmfelvétellel ellentétben nem valós és nem is megrendezett eseményeket vesznek fel, hanem a mozgókép összes képkockája egy-egy, fénykép formában rögzített állókép. A mozgókép az állóképek egymás utáni vágásával, összeillesztésével jön létre. (Tim Burton Karácsonyi lidércnyomása az egyik leghíresebb stop-motion bábtechnikával készült film.)

medve1.jpg

A maciról elmondták, hogy 3D animációval, 3D printeléssel és a képkockánkénti animációval és a három terület összekombinálásával akartak kísérletezni.

Címkék: animáció innovátorok 3D modellezés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr556032196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sundokaan 2014.04.16. 16:58:27

1. minek kellett ehhez kinyomtatni?
2. hol van a maci súlypontja?
A végeredmény csodás... és erre elnyomtak egy hónapot....
süti beállítások módosítása