HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott koponyaimplantátum

ferenck 2014.03.27. 11:30

Egy 22 éves holland nő ritka betegségben szenvedett, amelynek következtében koponyája a normális 1,5-ről 5 centiméterre vastagodott. Akkora nyomást gyakorolt az agyra, hogy szinte teljesen megvakult, és arckifejezésekre sem volt már képes. Orvosi beavatkozásra volt szükség, máskülönben újabb agyi funkciók szűntek volna meg.

cranium1.jpg

Egy utrechti kórházban műtötték meg. Korábban nem alkalmazott, forradalmi eljárással: 3D nyomtatott műanyag implantátummal helyettesítették a teljes koponyát.

A műtétet vezető Bon Verweij előtte is dolgozott 3D technológiákkal, nyomtatott koponyacsontokkal, egész koponyával viszont nem. Kollégáival együtt tervezték a modellt, amelyet egy ausztrál cég printelt ki. A 23 órás operáció sikeresnek bizonyult. A nő visszanyerte látását, megint dolgozik, nem látszik rajta, hogy súlyos műtéten esett át.

cranium2.jpg

„Leggyakrabban az egyik, ideálisnak egyáltalán nem nevezhető akrilpolimert használnak csontpótláshoz, helyettesítéshez. A 3D nyomtatás előnye, hogy teljesen a betegre tudjuk méretezni az implantátumot. Az agyfunkciók hamarabb helyreállnak, mintha hagyományos módszerekkel dolgoznánk” – jelentette ki Verweij.

A kórház szerint az eljárás rákos csontok eltávolítására/helyettesítésére, autóbaleset-áldozatok és más súlyos fejsérülések esetében is alkalmazható.

Címkék: orvosi implantátumok

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr265880224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.03.27. 17:17:14

Szuper, reméljük egyre olcsóbb lesz és egyre több területen elérhető lesz.
süti beállítások módosítása