HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2014-es trendek: CAD-programok és 3D nyomtatás

ferenck 2014.03.12. 08:30

Az infokommunikációs technológiákkal, telemarketinggel, piackutatással foglalkozó brit konzultációs cég, a Business Advantage Group közzétette a CAD-programok (computer-aided design, számítógépes tervezés) 2014-es trendjeit vizsgáló felmérését, amelyben külön kiemelik a 3D nyomtatás szerepét.

A 3D nyomtatást a száz országból megkérdezett ezer CAD-felhasználó mindössze 14 százaléka használja jelenleg. Földrajzi megoszlásuk: Észak- és Dél-Amerika 26, Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) 12, Ázsia és a Csendes-óceáni térség 11 százalék. Vállalattípus szerint: nagyvállalatok 28, középvállalatok 16, kisvállalatok 6 százalék.

cad2_1.jpg

„A felmérés szerzői természetesen csak a CAD-technológia felhasználóival kapcsolatban bocsátkoznak előrejelzésekbe, miközben a 3D nyomtatásnak vannak más alkalmazásai is (például az additív gyártás), tehát a piac egészének növekedése valószínűleg nagyobb az itt előrejelzettnél. A 3D nyomtatógyártók számára kevésbé bíztató, hogy a CAD-felhasználók alig ismerik a márkákat. Többségük nem tudta megnevezni a 3D printerét” – magyarázza Chris Turner ügyvezető igazgató.

cad3.jpg

A userek 63 százaléka a jobb designban, 54 a tervezésre fordított idő, 24 a költségek csökkenésében, 38 pedig a piaci mozgásokra történő gyorsabb reakcióban látja a CAD és a 3D nyomtatás előnyeit.

cad1_1.jpg

„Komoly növekedés várható. 2014 végén a felhasználók 21, öt év múlva pedig 32 százaléka él majd a 3D printing adta lehetőségekkel. A tendencia az összes szektorra és régióra érvényes” – prognosztizál Turner.

Címkék: trendek gazdaság CAD

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr295854359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása