HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott karok a dél-szudáni polgárháború áldozatainak

ferenck 2014.02.05. 08:30

A kaliforniai Not Impossible – magyarul: nem lehetetlen – média- és techcég 3D nyomtatótechnológiával igyekszik segíteni a dél-szudáni polgárháború azon az áldozatain, akiknek amputálták a karjukat.

Novemberben a 16 éves Danielnek készítettek művégtagot. A fiú 14 éves korában, robbanás következtében mindkét karját elveszítette; egy 70 ezres menekülttáborban találtak rá. A nyomtatott végtaggal két év után először tudott önállóan enni.

notimp1.jpg

Az ősz végén beindított Daniel projekt keretében helyben (a Nuba hegység közelében) létesítettek egy 3D nyomtatólabort, oktatási/képzési lehetőségekkel. A munkák természetesen nemcsak ott, hanem az Egyesült Államokban és a világhálón is folynak. A például az Intel által is támogatott projekt részben crowdsourcingon alapul – a dél-afrikai Robohand fejlesztői, ausztrál MIT-idegkutató és egy dél-karolinai 3D nyomtatócég tulajdonosa is részt vesznek benne.

notimp2.jpg

A dél-szudániak Tom Catena amerikai orvos segítségével tanulták meg, hogyan printeljenek és szereljenek össze karokat. Az amerikaiak távozása után a dél-szudániak további két művégtagot készítettek el.

notimp3.jpg

Mick Ebeling, a Not Impossible Laboratórium alapítója szerint komoly siker, hogy a Föld egyik legmostohább, szinte örökös háború sújtotta részén, ahol még számítógépeket is alig tudnak kezelni, megtanulták használni a 3D technológiát. Nincs lehetetlen.

Címkék: orvosi implantátumok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr765747441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása