HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A britek 6 százaléka akar magának 3D nyomtatót

ferenck 2013.07.24. 08:30

A gyártás jövőjét bemutató, július 24. és október 9. közötti A jövő itt van: egy új ipari forradalom (The Future Is Here: A New Industrial Revolution) kiállítás apropóján, a londoni Design Múzeum megbízásából az Ipsos MORI felmérést készített a lakosság új technológiákról, azokon belül is főként a 3D nyomtatásról alkotott véleményéről. A reprezentatív minta 994, 15 év feletti, az ország különböző részein élő személlyel készített interjúkon alapul.

ipsos2.jpg

A megkérdezettek 6 százaléka (17-ből egy), kétszer annyi férfi, mint nő (8 és 4 százalék), a 15 és 34 év közötti korosztály 9, a 65 felettiek 1 százaléka akar magának otthonra 3D nyomtatót.  71 százalékuk alig vagy egyáltalán nem, 19 százalékuk meglehetősen jól ismeri a technológiát.

66 százalék gondolja úgy, hogy a design inkább szakemberek dolga, 20 százalék viszont ki szeretné venni a részét otthoni tárgyak elkészítéséből. 35 százalék szerint jó, ha minél többen tudunk előállítani hétköznapi dolgokat, 32 százalék, különösen a 65 év feletti korosztály viszont – elsősorban kések és fegyverek miatt – fél a 3D printing széleskörű használatától.

ipsos1.jpg

Ben Page, az Ipsos MORI vezérigazgatója úgy értékelte a felmérést, hogy a britek két nagyobb csoportra („törzsre”) oszthatók: a felgyorsult élettempóval elégedetlen egyik fél az internettől és minden új technológiától, mert szerintük rossz hatással vannak az emlékezetre és a tudásra, a másik viszont elégedett a pörgő hétköznapokkal, a tudás kiterjesztését, óriási potenciált lát a 3D nyomtatásban és az infokommunikáció vívmányaiban.

Címkék: trendek design

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr955420420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása