HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kenyérsütő-javítás 3D nyomtatással

ferenck 2013.04.17. 11:30

A 3D nyomtatás jövőjéről szóló elemzésekben, előrejelzésekben nagyívű víziók, ipari és bioalkalmazások, épületek és járművek mellett gyakran olvasunk egy sokkal egyszerűbb, de annál praktikusabb lehetőségről is.

shapeways.jpg

A prognosztizált áresés hatására egyre több user engedheti majd meg magának a nyomtatóvásárlást. Lehetőségük lesz arra, hogy munka- és hobbitevékenységek mellett meghibásodott, törött, sokszor beszerezhetetlen alkatrészeket cseréljenek ki. Nem egyszer filléres darabokat, egy-egy csavart, tömítést és hasonlókat, amelyek nélkül viszont nem működik az adott szerkezet. A gyártó már nem gyártja, ráadásul szerelők sem szeretnek ilyesmikkel bíbelődni. Legrosszabb esetben kidobhatjuk a gépet egyetlen használhatatlan alkatrész miatt. Ha viszont elkészítjük a hibás rész 3D modelljét, majd kinyomtatjuk, megoldódik a probléma.

A Shapeways-közösség egyik tagjának története ezt a lehetőséget példázza: miután elromlott a Panasonic kenyérsütője, választhatott, hogy szerelőt hív, kidobja, vagy saját maga javítja meg. Mivel ötdolláros kerámiarészről volt szó, a harmadik megoldás mellett döntött. Létrehozta a törött darab 3D modelljét, és a Shapeways jó minőségű kerámiaanyagával kinyomtatta. A modellt közkinccsé tette, így a közösség más tagjai is hozzáférnek.

Címkék: javítás alkatrészek DIY Shapeways

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr695212619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása