HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Német-kínai nanotech központ

ferenck 2013.04.08. 11:30

Német és kínai kutatók azzal a céllal alapítottak nanotech/biomedicina központot, hogy csontpótlásokat és új gyógyszereket fejlesszenek. A tengeri állatokhoz és az általuk létrehozott anyagképződményekhez és struktúrákhoz hasonló dolgokat kívánnak létrehozni.

Kutatások kimutatták, hogy ezek az egyszerű organizmusok, mint például a tengeri szivacsok sok szempontból meglepően hasonlóak az emberhez. Ráadásul különféle anyagokat is előállítanak – a kutatók szintetikus matériákkal szeretnék ezt a folyamatot utánozni.

kinainemet.jpg

A bioaktív szerkezetek prototípusának elkészítéséhez 3D nyomtatást szándékoznak használni. Az Európai Uniótól 2 millió euró támogatást kaptak erre a célra. A folytatásban szövetkárosodásokat pontosan kijavító, „méretre szabott” implantátumok nyomtatását is tervezik.

Címkék: tudomány nanotech orvosi implantátum bioprinting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr875189488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása