HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új 3D szkennerek

ferenck 2013.03.12. 11:30

3D nyomtatáshoz szinte mindig kell digitális 3D fájl. Jelenleg négyféleképpen szerezhető be egy ilyen fájl: vagy magunk hozzuk létre, vagy elkészíttetjük valakivel, vagy letöltjük egy online tárházból (például a Thingiverse honlapjáról). A 3D szkennelés a negyedik és egyben a legpontosabb, viszont egyelőre igen költséges lehetőség. Ráadásul az áreséseket részben előkészítő „csináld magad” (DIY) kezdeményezések is lassan terjednek.

digitizer1.jpg

A március 8. és 12. közötti Délnyugati Interaktív Fesztiválon (SXSW, Austin) bemutatott két új 3D szkenner viszont komoly áttörést eredményezhet. A közönség csak a prototípusokat látta, a késztermékek júniusra, illetve őszre várhatók.

digitizer2.jpg

Míg a 2-3 ezer dolláros vezeték nélküli, kézi LynxA tárgyak és jelenetek szkennelése mellett 3D digitális mozgásrögzítés (motion capture) funkcióval is rendelkezik, addig a MakerBot valószínűleg olcsóbb Digitizere kis tárgyak szkennelését igyekszik leegyszerűsíteni.

Címkék: design szkennelés innovátorok Kickstarter MakerBot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr815128518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása