HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Értékesítik a Siemens nyomtatóanyagainak adatbázisát

ferenck 2023.03.13. 08:00

A New Yorki Senvol, az additívgyártás-adatok specialistája, a napokban jelentette be, hogy értékesíteni fogja a Siemens Energy három 3D nyomtatóanyagának (Ti64, Inconel 625, Inconel 718) az adatbázisait. A későbbiekben más anyagokét is, de először ez a három kerül kereskedelmi forgalomba.

Mindhárom anyagot lézeres porágy-fúzió technikával dolgozó gépekre fejlesztették. Az adatokat eredetileg kizárólag belső használatra gyűjtötték össze, de a Siemens Energy nemrég az értékesítésük mellett döntött.

3dnyomtatas_senvol.jpg

A Senvol Indexek termékvonal részeként lesznek elérhetők. Az index minden egyes adatsorát külön adják el, és mindegyik különleges, mert olyan adatokhoz biztosítanak gyors hozzáférést, amelyek összeválogatása hosszú hónapokig eltarthat. Ráadásul előzetes információk alapján, a Siemens Energy adatbázisainak ára a kialakítási költségének töredéke lesz.

A Senvol szerint ez a lépés különleges jelentőséggel bír az additív gyártóiparban. Ilyen értékes és ekkora méretű adatbázisok tipikusan magáninformációk, más szervezetek számára elérhetetlenek, titkosak, nem adják el őket. Most viszont értékesítésre kerül az egyik meghatározó vállalat több adatbázisa is, azaz a Senvol és a Siemens Energy húzása precedensértékű, új szeleket hozhat.

A Senvol komoly adatkezelési, adattudományi rutinnal rendelkezik.

Korábban felgyorsították a légjárműiparban használt új 3D nyomtatóanyagok minősítési folyamatát. Az America Makes-szel megállapodtak, hogy saját gépitanulás-technológiájukat, a 2019 novemberében debütált Senvol ML-t (machine learning) használják. A szoftver már fejlesztés közben gyorsan és költséghatékonyan felismeri anyagok tulajdonságait. Az amerikai légierő által finanszírozott projekt fontos szerepet játszott kereskedelmi és légi alkalmazásokban használt újgenerációs tartós és könnyű alkatrészek nyomtatásában.

Több anyagfejlesztésben vettek részt.

Címkék: gépi tanulás Siemens nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1018069152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása